Sevgililer Gününde Hangi Çiçek Alınır?

Sevgiliye Hangi Çiçekler Yollanır? 

Sembolik bir günden daha fazlası olan sevgililer günü, sevgiliye hediye almak, aşkınızı ve ona verdiğiniz değeri göstermek, ilişkinin önemini kendinize ve karşınızdakine hatırlatmak için güzel bir gündür. Sevgilinize, onu sevdiğinizi sadece tek bir gün değil, içinizden geldiği her an göstermelisiniz ve bunun en güzel yollarından biri, ona anlamlı çiçekler yollamaktır.

·     Kırmızı Gül Buketi:

Kırmızı güller, yüzyıllar boyunca farklı kültürler tarafından aşk ve tutkunun; ölümsüz aşkın sembolü olarak kullanılmıştır ve günümüzde bu şöhretini hala korumaktadır. Sevgiliye kırmızı gül vermek, ona olan aşkınızı göstermenin en etkili ve güvenli yollarından biridir. 

·     Pembe Gül Buketi:

Minnet ve hayranlık, pembe gülün temsil ettiği duygulardandır. Hayatınızda olduğu için şükrettiğiniz ve her şeyiyle kendisine hayran olduğunuz parterinize pembe gül buketi yollamak, sevginizi en saf haliyle göstermenin en güzel yollarındandır.

·     Beyaz Gül Buketi:

Düğün çiçeklerinin en gözde seçimi olan beyaz güller, yeni başlangıçlar, sadakat, saflık ve masumiyeti temsil eden çiçeklerdir. Bu yüzden sevgiliye beyaz gül buketi yollamak, aranızdaki sevginin saflığı ve partnerinize olan sadakatinizi göstermek için son derece uygun olacaktır.

·     Orkide:

İncelik, güzellik, çekicilik ve aşk kelimeleri ile özdeşleştirilen orkide, bu özelliği ile aşkın çiçeği olarak tanımlanabilir. Orkideler, hayatın değerli anlarını kutlamak için kullanılabilecek en güzel çiçeklerdendir ve sevgiliye orkide yollamak, ona hislerinizi ve minnettarlığınızı göstermek için iyi bir seçimdir. 

·     Lale:

Mükemmel ve derin aşkın sembolik çiçeği olan lale, nesiller boyu sevilmiş ve günümüzde sevdiklerimize vermek için tercih edebileceğimiz en anlamlı çiçeklerden biri haline gelmiştir. Koşulsuz sevgi ve derin hislerinizi ifade etmek için, partnerinize istediğiniz renkte bir lale buketi hediye edebilirsiniz.

·      Solmayan çiçekler ve hediye setleri:

Solmayan çiçekler dokuları gerçek gibi olan şoklanmış çiçeklerdir. Hiç bir bakım gerektirmeyen solmayan çiçekler sevginizin sonsuzluğunu simgeler. Çiçekler ile beraber verilen çikolata, hisleri tercüme etmenin en tatlı yollarından biridir. Solmayan çiçek aranjmanları,ve buketlerin yanında veya onlara alternatif olarak, sevgililer gününe özel spesiyal çikolata, kokulu mum ve çubuklu oda kokuları, alışılmışın dışına çıkıp sevgilinize hediye edebileceğiniz tatlı ve zarif seçenekler arasındadır.

Sevgiliye Ne Renk Gül Alınır?

Partnerinize alabileceğiniz en uygun gül renkleri kırmızı, pembe ve beyaz olmakla birlikte; turuncu ve mor renkli güller de bu konuda ideal seçimler olacaktır. Sarı renkli güller daha çok arkadaşça anlamlar taşıdığı için bu renkten kaçınmalı; uygun renkleri içeren bir bahar aranjmanı veya renkli çiçek buketlerine başvurabilirsiniz.

Sevgililer Gününde Kaç Gül Alınır?

Sevgililer günü için partnerinize veya sevdiğiniz, hislerinizi açmayı düşündüğünüz o özel kişiye alacağınız gülün rengini seçtiniz. Peki ya kaç tane? Bu, anlamı olmayan, önemsiz bir seçim gibi görülebilir. Fakat, farkında olmasanız da alacağınız gül sayısının da farklı anlamları bulunur. 

Sevgililer gününde alınması gereken gül sayısı anlamlarına göre farklılık gösterse de, genellikle dokuz veya on iki gül, bu özel gün için uygun kabul edilir. Sevdiğinize dokuz tane gül hediye etmek, aşkınızın sonsuz olduğu ve bu kişiyle bir ömür geçirmek istediğinizi ifade eder. On iki, yani bir düzineden oluşan gül buketi hediye etmek ise, karşınızdaki kişiye hislerinizi açmanın ve kısaca “benim ol” demenin romantik yollarından biridir.

Bazı Çiçekler ve Taşıdıkları Özel Anlamlar 

Her çiçek, birbirinden farklı ve özel anlamlara sahiptir. Sevdiklerinizin gününü güzelleştirmek ve onlara ne kadar özel olduklarını hatırlatmak için, doğru anlama sahip çiçeği bulup gönderebilirsiniz. Solmayan çiçekleri eş, dost, sevgili ve ailenize göndermek; ince düşüncenizin solmadan, her daim sevginizi hatırlatmasını sağlamak için mükemmel seçeneklerdendir

·      Ortanca çiçeği, samimi duygular, anlayış ve minnet duygularını temsil eder. Aynı zamanda pişmanlık ve özür anlamı taşıyan bu güzel çiçek, sevdiklerinize teşekkür veya özür niteliğinde gönderebileceğiniz anlamlı hediyelerden biridir. 

·      Solmayan gül, rengine bağlı olarak, taşıdığı özel anlamlarla sevdiklerinize verebileceğiniz en güzel ve kalıcı hediyelerdendir. Aşkın kırmızı gülleri, minnettarlığın pembesi, masumiyetin beyazı ve hayranlığın turuncu gülleri, solmayan çiçek aranjmanları ve buket çeşitleriyle en uygun hediyelerden bazılarıdır.

·      Güneş ile ilişkilendirilen ayçiçekleri, güneşin mutlu enerjisini taşıyan ve birinin gününü aydınlatmak için hediye olarak gönderebileceğiniz harika bir çiçektir. Yunan mitolojisinde Clytie ve güneş tanrısı Apollon’un hikayesinde önemli bir rol oynayan ve bu hikâyenin katkısıyla da anlam kazanmış olan ayçiçeği, ilişkide sadakati ve hayranlığı temsil eder.